П’ять хвилин і все засяє: чим очистити старий жир на кухні легко та просто

Читать на русском
Автор
2876
Застарілий жир на сковороді піде без особливих зусиль
Застарілий жир на сковороді піде без особливих зусиль. Фото Freepik

Розповідаємо, як прибрати липкий жир з плити та інших кухонних поверхонь

Кухня часто стає місцем, де жирні плями, яких потрібно позбутися, можуть бути особливо завзятими. Але нема потреби вдаватися до агресивних хімічних засобів. Існує простий та ефективний спосіб, щоб боротися з жиром, використовуючи доступні інгредієнти, які не виходять за рамки кухонного арсеналу.

Шар липкого жиру на поверхнях кухонних меблів часто може стати справжньою проблемою. Однак завдяки саморобній суміші, виготовленій зі звичайних інгредієнтів, можна ефективно усунути цю неприємність.

Як прибрати старий жир з духовки, плити та каструлі

Для приготування домашнього засобу проти жиру на кухні вам знадобиться 1 склянка спирту (95%), 1 склянка води та 1 столова ложка засобу для миття посуду. Цей простий рецепт дозволяє легко позбутися жирного бруду на поверхнях, заощадивши час та зусилля.

Процес використання цієї суміші так само простий, як і її приготування:

  • після того, як інгредієнти змішані в пульверизаторі, одержаний розчин розпорошується на засалені ділянки;
  • потім залиште його на 5 хвилин, щоб він добре ввібрався;
  • після цього легко видаліть жир за допомогою мікрофібри або старої зубної щітки у важкодоступних місцях.

Цей саморобний рецепт не тільки впорається з жиром на меблях та побутових приладах, але й допоможе зберегти чистоту в кухні без використання агресивних хімічних засобів, заощадивши на дорогих мийних засобах. Це простий, доступний і ефективний метод боротьби з неприємними плямами жиру, який також заощаджує ваш час і сили.

Раніше ми розповідали, який саморобний розчин допоможе знову засяяти вашим ножам. Цей найпростіший лайфхак – справжній порятунок від можливої іржі.